Kuinka onnistut ikkunoidenpesussa?

Välineet

Tärkein väline on hyvä ikkunakuivain, jolla kuivataan lasipinta. Kuivaimen kumiosa ei saa olla liian kova, vaan sopivan jämäkkä, joka vaihdetaan yleensä kerran vuoteen. Kuivaimen lisäksi tarvitset ikkunanpesimen, ikkunanpesimen mikrokuitu nukan, ikkunanpesusanko ja terävä raappa. Ikkunapesimen runkoon kiinnitetään tarroilla mikrokuituinen nukkakangas.

Pesuaine

Pesuaineeksi käy astianpesuaine tai normaali ikkunanpesuaine, jolla päästään hyvään lopputulokseen. Osasta astianpesuaineista jää lasipintaan pesuaineesta johtuvia rantuja ja lopputulos jää huonoksi, tämän huomaa yleensä, kun aurinko paistaa.

 

Tekniikka


Ikkunapesin kastellaan ikkunanpesuliuoksessa (jatkossa vesi) ja pesimestä poistetaan liika vesi kädellä, sillä liian märkä pesin roiskuttaa vettä ja aiheuttaa ikäviä valumia. Niiden välttämiseksi pesin pidetään koko pesun ajan kiinni ikkunassa ja työskennellään yhtäjaksoisin kaarevin liikkein tai suorin vedoin. Yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ei ole, mutta päällekkäistä työtä kannattaa välttää.

Kuivainta käytettäessä yleisin liikerata limittäinen pystysuora tai vaakasuora veto. Pystysuorassa työskentelyssä kuivain viedään ikkunan yläreunaan kiinni ja kevyesti painamalla kuivain hieman viistoon asentoon ja vedetään se alas. Vesi valuu siten ikkunan märälle puolelle. Kuivaus voidaan suorittaa myös yhtenäisin kaarevin liikkein, jolloin kuivain nostetaan pinnasta vasta kun koko ikkuna on kuivattu. Ikkunanpuitteet ja lasin reunat kuivataan lopuksi nukkaamattomalla siivouspyyhkeellä valumien estämiseksi.